Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Siltalan kotiinpaluu

Henkilöt

Antti Siltala palasi Suomeen ja Savoon vuosi sitten yli kymmenen ulkomailla pelatun vuoden jälkeen. Kysyimme Siltalalta, miten sopeutuminen Suomeen sekä Savo Volleyn ensimmäinen kausi sujuivat.

Siltala antoi ensimmäisen lentopallohaastattelunsa noin 8 – 9 -vuotiaana. Jo silloin hän ilmoitti tähtäävänsä Hollantiin lentopalloammattilaiseksi. Harrastus oli alkanut jo muutama vuosi aikaisemmin. Aluksi täti vei Antin Iisalmeen harjoituksiin, kunnes vuonna 1992 perustettiin Vieremän lentopallo. Hollantiin Siltala ei koskaan päätynyt pelaamaan, mutta aika moneen muuhun maahan kylläkin.
– Alankomaiden maajoukkue oli tuohon aikaan kova, joten pikkupoika tietysti kuvitteli, että siellä on myös kova lentopallosarja. Aika lähelle Hollantia kuitenkin pääsin, nimittäin Belgiaan. Ja sen jälkeen Turkkiin, Kreikkaan, Puolaan, Italiaan, Ranskaan ja Venäjälle.
Siltala kertoo, että ulkomaan vuodet ovat tuoneet ajatteluun avaruutta. Maailmalla on nähnyt, miten asiat toimivat tai eivät toimi ja oppinut ymmärtämään, että kaikkien ihmisten kanssa pitää tulla toimeen, kulttuurista, uskonnosta tai muista eroavaisuuksista huolimatta.

Takana rikkonainen kausi

Vuonna 2018 Siltala palasi kotiin monen vuoden jälkeen. Syy paluuseen löytyi Savosta, nimittäin Savo Volleystä, joka syntyi Leka Volleyn ja Pielaveden Sampon liigajoukkueiden yhdistyttyä. Siltala solmi seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen ja istuu lisäksi seuran hallituksessa.
– Vaikka olen perustajajäsen ja mukana hallituksessa, miellän itseni kuitenkin enemmän pelaajien kuin seuran edustajaksi. Tehtäväni onkin tuoda hallituksessa esille pelaajanäkökulmaa. Toisaalta seuran toiminnan tunteminen laajemmin tuo myös perspektiiviä siihen, miksi toimitaan niin kuin toimitaan, hän pohtii.
Savo Volleyn ensimmäisestä liigakaudesta käteen jäi neljäs sija ja paljon positiivisia kokemuksia. Kokonaan uudenlainen konsepti, johon kuului ympäri Savoa kiertävä roadshow sekä alueen juniorijoukkueille lipputuloista kerätty merkittävä tuki, vedettiin onnistuneesti läpi. Tämä tehtiin vahvan toimistotiimin sekä lukuisten talkoolaisten avulla. Epäonneakin oli mukana.
– Pelillisesti kausi oli rikkonainen. Meillä oli todella paljon loukkaantumisia, pelaajia oli sivussa pitkiäkin aikoja. Itsekin olen ollut viimeisen 12 vuoden aikana poissa ottelusta vain kuumeen takia, mutta nyt meni pohje, olkapää, polvet, joista toinen leikattiin ja lopuksi tuli vielä välilevynpullistuma, Siltala kertaa puistellen päätään.

Enemmän aikaa perheelle

Siltalalla on sopimus Savo Volleyn kanssa myös ensi kaudeksi. Loukkaantumisten sävyttämän kauden jälkeen tavoitteena onkin pelata ennen kaikkea ehjä ja hyvä kausi.
– Siitä eteenpäin katsotaan jatko kausi kerrallaan.
Tekemistä Siltalalla riittää pelien ulkopuolellakin. Hän johtaa sähköalan yritystä, jossa riittää tekemistä myös kauden aikana. Saaristokaupungissa asuvaan Siltalan perheeseen kuuluu puolison lisäksi 7-vuotiaat kaksoset.
– Arki on työntäyteistä, mutta mukavaa. Hyvä meno päällä koko ajan. Kiireestä huolimatta nyt on mahdollista viettää perheen ja lasten kanssa aikaa ihan eri tavalla kuin ulkomaan vuosina, jolloin saattoi tulla kuukausienkin eroja.
Perhe onkin asettunut Kuopioon pysyvästi.
– Muutin tänne ensi kertaa vuonna 2005 ja en ole lähdössä mihinkään. Kyllä tämä on meikäläisen loppusijoituspaikka!

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.